Om os

Om os

Vi er en gruppe borgere – især fra Morud og omegn – der arbejder på at omdanne det gamle Rue Mejeri ved Langesøskoven til et center for kultur, økologi og sundhed. Ejeren Jørgen Mortensen, som er økologisk producent, forelagde første gang idéen for os i starten af 2010. I vinteren 2011/2012 ryddede en gruppe ildsjæle derfor mejeriet for en fryd af efterladte ting fra det gennem 20 år populære loppemarked, og siden er der afviklet forskellige arrangementer og events på stedet.

Samtidig har vi arbejdet med muligheder for at opnå fondsstøtte til renovering af de forsømte bygninger. Vi sendte i første omgang to ansøgninger, en til Realdania og en til Nordfyns Erhvervsselskab. Vi modtog afslag fra Realdania d. 15. august 2012. Men i efteråret 2013 sendte vi en ny ansøgning til Realdanias fond Stedet Tæller. Da var vi heldige, for Realdania donerede 125.000 kr. til en grundig forundersøgelse af stedet. Siden da har vi med udgangspunkt i undersøgelsesresultaterne søgt diverse fondsmidler for at gøre drømmen om kulturhuset til virkelighed.

I 2012 begyndte vi desuden med Grøntsagskassen med lokalt producerede økologiske/biodynamiske varer og i 2013 med Fælleshaven, der har til formål dels at forsyne Grøntsagskassen med mest muligt grønt, dels at fremme fællesskabet blandt medlemmerne.

Ejere af Rue Mejeri

Ejerne af mejeriet er Jørgen Mortensen, der bor i Strib, og hans søster. De har sammen arvet mejeriet efter deres far. Jørgen Mortensen ønsker, at det gamle mejeri skal bruges til glæde for lokalbefolkningen i omegnen. Det er meget vigtigt for ham, at et økologisk og kulturelt aspekt er dominerende i huset. Selv er han sammen med sin hustru, Hanne Vernegreen Rasmussen, ejer af virksomheden Unique Products Aps, der ligger i Erritsø. Denne virksomhed producerer hår- og kropsplejemidler baseret på certificerede økologiske råvarer, fx. æteriske olier.